De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst Herentals creëert voor de gelegenheid van de dag van het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) op zaterdag 22 februari met als thema ‘Kunst Boven Water’ een heuse onderwaterwereld op het droge. De leerlingen van de lagere en middelbare graad vroegen zich af wat er zo al verstrikt kan geraken in de netten van een vissersboot? Vissen, krabben, schelpen, een inktvis, maar ook allerlei afval en wie weet wel enkele schatten uit de diepzee. Ze maakten samen een grote installatie met visnetten die een wonderbaarlijke en kleurrijke zeewereld tonen, boven water. Spectaculair is ook een grote en levensechte gestrande potvis.

Ook de volwassen studenten, van de afdelingen schilderkunst, grafiek, beeldhouwen, video en animatie, tekenkunst en keramiek werkten rond hetzelfde thema. Die dag zijn al deze ateliers in actie en toegankelijk voor publiek. Er zijn bovendien allerlei activiteiten voor de kinderen, en is iedereen welkom voor een drankje en hapje in het ‘kunstcafé’.

Zeespiegels, schatten uit de diepte

Die dag presenteren de leerlingen van de middelbare graad hun werk in de Vitrine, de galerie van de Academie.
In ‘Zeespiegels, schatten uit de diepte’ worden negen halsjuwelen gepresenteerd die stuk voor stuk getuigen van een verfrissende kijk op de hedendaagse juweelkunst. Kostbare parels worden verwerkt tot kunststukjes die verrassen door een eigentijdse aanpak. Denk aan ingenieuze draadconstructies, textielwerk, borduursels of uitgesproken monumentaliteit in hun vormgeving. Deze expositie is een heuse voorbode van wat de volgende generatie kunstenaars en ontwerpers gaan brengen in de toekomst.
Kom deelnemen aan een wedstrijd waarbij u een mooi, etnisch juweel kan winnen!

De boeiende en verassende dag van het DKO zal ongetwijfeld veel verwondering en bewondering oproepen bij jong en oud.

Zeespiegels, schatten uit de diepte’

is te bezichtigen op de Dag van het DKO: zaterdag 22 februari  van 11 tot 18 uur.

De tentoonstelling is daarna nog te bezoeken tot 29 maart 2014 op maandag, dinsdag en woensdag van 13 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 13 uur.
Gesloten tijdens de schoolvakanties.

Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst

Markgravenstraat 77 - 2200 Herentals
Info: 014/ 28 51 55 - academie.beeldende.kunst@herentals.be
www.uitinherentals.be/kunstacademie